zpět na výpis akcí

JAMU na PQ 2015

18.–28. 6. 2015 | Praha | http://www.pq.cz/

Nejvýznamnější mezinárodní přehlídka v oblasti divadla a scénografie na světě s tradicí od roku 1967 se opět po čtyřech letech vrací do Prahy. 13. ročník Pražského Quadriennale se nese v duchu živé výstavy, která během 11 dní nabízí desetitisícům návštěvníků prezentaci děl a umělců z rekordního počtu 78 zemí světa.

V rámci studentské sekce se účastní JAMU svou expozicí s názvem 0,5° ve společné místnosti Kafkova domu s DAMU. Autory konceptu expozice jsou Juliána Kvíčalová, Markéta Šlejmarová a Stanislav Cibulka, studenti ateliéru scénografie.

Expozice JAMU je hluboce zakořeněna v tradičním českém prostředí, které symbolizuje místo setkání a reprezentuje naše prostředí, kde se každý setkává s každým. Je to místo, kde se nad půllitrem piva probírají ta nejzásadnější témata, jakými jsou počasí, hudba či politika. Zde se vytyčují a prověřují nové a opravdové hodnoty české kultury. Časoprostorová smyčka, v níž je obsažena krása české identity, sdílený prostor otevřený všem, stejně jako Česká republika, země „bez hranic“, která je otevřena každému. Pulzující a klimaticky proměnlivé prostředí, půlnoční karaoke, tanečky, večírek pro každého. Prostor přestává být trojrozměrný a stává se vícedimenzionální. Čech jako strážce planetárních hodnot aneb „my sem UFOuna nepustíme“… Poeticky laděná expozice, nad níž se vznáší jemné sdělení, nádech „lokálu“, esence místa, kde se rodí či boří svět i ideály. Česká hospoda je stabilní hodnota v burácejícím vesmíru nejistot.

Přijďtte na půllitr od 18. června do pražského Kafkova domu!