zpět na výpis akcí

Evaluace JAMU na PQ 2015

29. 9. 2015 – 30. 10. 2015 | JAMU

V rámci studentské sekce se JAMU účastnila ve dnech 18.–28. 6. 2015 svou expozicí s názvem 0,5° ve společné místnosti Kafkova domu s DAMU. Autory konceptu expozice byli Juliána Kvíčalová, Markéta Šlejmarová a Stanislav Cibulka, studenti ateliéru scénografie.

Expozice získala 2. místo – Cenu dětských návštěvníků za nejlepší expozici na PQ 2015 a nominaci na zlatou medaili PQ za nejvýraznější talent ve studentské sekci (nominováni z 55 zemí).

Expozice JAMU je hluboce zakořeněna v tradičním českém prostředí, které symbolizuje místo setkání a reprezentuje naše prostředí, kde se každý setkává s každým. Je to místo, kde se nad půllitrem piva probírají ta nejzásadnější témata, jakými jsou počasí, hudba či politika. Zde se vytyčují a prověřují nové a opravdové hodnoty české kultury. Časoprostorová smyčka, v níž je obsažena krása české identity, sdílený prostor otevřený všem, stejně jako Česká republika, země „bez hranic“, která je otevřena každému. Pulzující a klimaticky proměnlivé prostředí, půlnoční karaoke, tanečky, večírek pro každého. Prostor přestává být trojrozměrný a stává se vícedimenzionální. Čech jako strážce planetárních hodnot aneb „my sem UFOuna nepustíme“… Poeticky laděná expozice, nad níž se vznáší jemné sdělení, nádech „lokálu“, esence místa, kde se rodí či boří svět i ideály. Česká hospoda je stabilní hodnota v burácejícím vesmíru nejistot.

 

PQ prezentace

 

JAMU at PQ15

The Czech pub is a stable value in the roaring universe of insecurities.

Posted by Anna Stránská on 12. srpen 2015